Angelique heeft ruim vijftien jaar werkervaring in commerciële & productmanagement functies in de dienstverlenende sector. Ze combineerde het werken in de ‘harde’ zakenwereld met een mensgerichte aanpak. Haar inspireerde vooral het werken met mensen in ontwikkeling. Sinds 2006 werkt Angelique als zelfstandig coach.


 

Energie en levenslust door jezelf te zijn”

 

“Van stress naar persoonlijk leiderschap…”

“Ieder mens heeft het in zich om positieve veranderingen door te voeren”

Inside, vanuit de kern in beweging

“Inside”, in de mens, dat is de plaats waar ik werk, samen met mijn cliënten. Als mensen in hun leven tegen zaken aanlopen en daar uiteindelijk stress van krijgen, gaan ze op zoek naar oplossingen. En ik weet inmiddels dat als je daadwerkelijke veranderingen wilt realiseren, je eerst weer naar jezelf moet terugkeren. Anders gezegd: eerst naar de binnenwereld voordat je veranderingen in de buitenwereld kunt manifesteren.

Als ik met iemand aan het werk ga, komt die persoon uiteindelijk echt vanuit zijn essentie in beweging en dan is er sprake van een duurzame verandering. Mijn intentie is mensen bewust te maken: je mag zijn wie je bent. Met jouw unieke karakter, kwaliteiten en talenten. Als je daarnaar leeft voel je je vrij en ontspannen en is er heel veel mogelijk.

‘Ik’ in mijn werk

Ik begeleid cliënten bij het vinden van hun eigen antwoorden, mens- en resultaatgericht. Ik zie snel het grotere geheel, leg verbanden, werk met enthousiasme en een flinke dosis creativiteit. Met mensenkennis en een ‘voelspriet’. In mij vind je een positief ingestelde, warme en open gesprekspartner. Mijn drive is om de ‘chaos’ die je ervaart om te zetten naar helderheid en duidelijkheid.

Duurzaam resultaat

Veel mensen willen voldoen aan een bepaald beeld of aan de eisen van hun omgeving. Ze verliezen zichzelf daarin en ervaren stress.  Ik merkte op dat alleen ‘praten’ vaak onvoldoende was om effectief en duurzaam resultaat te krijgen. Daarom zocht ik de samenwerking met professionals op het gebied van lichaamswerk, voeding, EMDR en  energetisch werk.  Toch zag ik dat cliënten, die voor hun gevoel heel hard aan zichzelf en hun gedrag ‘werkten’, na verloop van tijd toch weer terugvielen in oude gewoonten.

Evolutie werkwijze

Dit motiveerde mij om in jaarlijkse bijscholingen die ene methodiek te vinden, waarmee ik het verschil kon maken. Mijn interesse ging uit naar de nieuwste ‘brein’-inzichten, de kwantumfysica en spiritualiteit.  Ik las alles wat los en vast zat en ging naar workshops over de nieuwste natuurkundige theorieën en toepassingsmogelijkheden. De gebeurtenissen en ontmoetingen die vervolgens plaatsvinden hebben belangrijke invloed gehad op mijn werkwijze.

Kennismaking met licht- en magneettherapie

Een auto-ongeluk in 2012 zorgde ervoor dat alles even ‘letterlijk’ stil kwam te staan. Ik had pijn en stress. Als proefpersoon kwam ik terecht bij een bedrijf dat met licht- en magneettherapie een belangrijk aandeel had in mijn herstel. Ik kwam op meerdere fronten weer in beweging en was enthousiast over de werkzaamheid van de therapie.  Inmiddels werk ik al geruime tijd samen met specialisten op het gebied van licht- en magneettherapie als het gaat om burn-out cliënten. Deze integrale aanpak is in de afgelopen jaren zeer effectief gebleken in de eerste herstelperiode na een burn-out.

Op pad van Quaning

En dan ontmoet ik Helma Lieberwerth, die mij over de door haar ontwikkelde methodiek Quaning vertelt. Ik voel meteen dat dit iets heel bijzonders is. We spreken over werknemers die zo vaak op een plek binnen een bedrijf zitten, die slecht past. Hun talenten worden slechts minimaal benut. Met als gevolg stress. Ze vertelt dat Quaning onder andere stress effectief en duurzaam aanpakt. Mensen doen weer vanzelfsprekend waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden en pakken de regie.

Inmiddels blijkt deze methodiek mij op mijn lijf geschreven. De begeleiding is positief, methodisch, concreet en maakt het ‘onzichtbare’ zichtbaar en tastbaar. Met gegarandeerd resultaat. Snel en duurzaam. Mijn cliënten, die persoonlijke of zakelijke doelen inbrengen, ervaren Quaning als wonderbaarlijk. Ze kunnen de technische kant erachter soms moeilijk bevatten, maar zijn unaniem: “Het resultaat telt!” En resultaat is er, iedere keer weer.

Tenslotte

De afgelopen jaren hebben mij zowel persoonlijk als zakelijk veel gebracht. Ik maak elke dag mee dat cliënten weer vol energie en drive de deur uitstappen. Ik ben blij dat ik doe wat ik heel graag doe en op deze manier mijn ‘steentje’ bijdraag aan de grote maatschappelijke uitdaging die stress heet.scroll de tekst om meer te lezen

VANUIT DE KERN IN BEWEGING

Een traject is wat mij betreft geslaagd als het resulteert in ‘beweging’. In een volgende stap. Je pakt ‘van binnenuit’ de regie op en realiseert met vertrouwen je doel. In lijn met waar je van nature goed in bent, waar je je mee onderscheidt en waar je energie van krijgt.

Meer weten? Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek om de mogelijkheden en een passende aanpak te bespreken.